Tez Merkezi İle Tezinizi Kafanızdan Silin!

Tez yazmak sadece akademik kariyer yapmak isteyenler için değil, özel sektör çalışanları için de büyük önem taşır. Zira, lisans veya lisansüstü bir derece elde etmek iş hayatında veya akademik camiada sizi ön plana çıkarırken, sosyal yaşamda da saygınlık kazanmanızı sağlar.

Fakat kabul edelim ki birçoğumuz özellikle yüksek lisans eğitimlerinde ders aşamasını geçtikten sonra tez aşamasında takılıp kalıyoruz. Etrafımıza baktığımız zaman, tez aşamasına gelmiş fakat, bırakın yazmayı, tez konusunu bile belirlememiş olan birçok kişiyi görmekteyiz. Aslında bir tez merkezi ile anlaşıp doğru bir planlama ve uygun yöntemlerle teslim etmek varken, bu işi gözümüzde çok fazla büyütüyoruz.

Tez yazımı konusunda profesyonel bir destek arayanların imdadına yetişen tez merkezi kuruluşları, konunuz ne olursa olsun size kaliteli bir hizmet sunuyor. Siz de tez aşamasına gelmiş fakat yazım konusunda bir türlü aradığını bulamadıysanız, platon tez yazım merkezi aracılığı ile çalışmalara hemen başlayabilirsiniz.

Tez Merkezi Nasıl Bir Hizmet Vermektedir?

Tez Hazırlama Merkezi

Tez yazımının basit bir süreç olmadığı kabul edelim öncelikle. Birçok makaleyi ve kitabı bütün detayları ile okumak gerekiyor. Bunun yanında tezinizi okulunuzun istediği formata uygun bir şekilde hazırlamak da ayrıca zaman alıyor.

Tabii bütün bunları yaparken de intihale girmemeniz lazım. İş hayatından veya evlilik hayatından fırsat bulup bu zorlukları tek başınıza göğüslemek zor elbette, bunu da kabul ediyoruz. “E o zaman çözüm nedir, ne yapalım?” dediğinizi duyar gibiyiz.

İşte bu noktada güvenilir, profesyonel ve işini büyük bir titizlikle yapan yerler çıkıyor karşımıza; tez merkezi kuruluşları. Tez yazımı aşamasındaki kişilere yardımcı olan bu kuruluşlar aracılığıyla sırtınıza adeta bir yük olan tezinizi en kaliteli şekilde hazırlamanız ve programınızdan mezun olmanız mümkün.

Bu kuruluşlar, “Ben tez konumu vereyim, onlar yazsınlar. Ben de keyfime bakayım!”  diyebileceğiniz  yerler değil, bunu unutmamak gerekiyor. Zira, tez yazım sürecinde tez merkezi tarafından size özel olarak atanan bir danışman ile iş birliği içerisine giriyorsunuz.

Tezin kapsamını, içermesi gereken konuları beraber belirliyorsunuz. Telefon ya da mail ile sürekli iletişimde kalmanız gereken danışmanınız, belirli periyotlar ile yazdığı kısımları size iletiyor ve beraber bu kısımların üzerinden geçiyorsunuz.

Tez merkezimiz, tez yazımı sürecinin başından sonuna kadar size ihtiyacınız olan desteği sunmuş oluyor.

Tez merkezi seçilirken dikkat edilmesi gerekenler?

Tez Merkezleri

Tezinizi bir tez merkezi ile beraber hazırlamak istediğiniz zaman, bu alanda hizmet veren çok sayıda kurumun olduğunu göreceksiniz. Zira, özellikle son yıllarda tez yazımı aşamasındaki öğrencilerin artan talepleri ile birçok firma bu konuda hizmet vermeye başladı.

Tez merkezi sayısının bu kadar fazla olması her ne kadar iyi gibi görünse de bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu kadar seçenek arasından hangisinin iyi olduğunu, hangisinin işini baştan savma yaptığını belirlemek elbette ki kolay bir şey değil.

Bu sebeple iyi bir seçim yapmanın birkaç püf noktasından bahsetmekte fayda var.

Bir tez merkezinin sahip olduğu referanslar, aslında birçok şeyi anlatmaya yeter. Daha evvel yazımında destek olduğu tezlerden hangilerinin başarı ile sonuçlandığını ve sahibini mezun ettiğini öğrenmeniz, size kurum hakkında fikir verecektir.

Bunun yanında, kurumda çalışan tez yazım uzmanlarını yakından tanımakta da fayda var. Bu uzmanların bu alanda sahip olduğu tecrübe, eğitim durumları ve daha önce çalıştığı kurumlar size seçim konusunda yardımcı olacaktır.

Tez merkezi seçimi konusunda yaşanan en büyük problemlerden biri kuşkusuz güvenilir tez merkezi bulmaktır. Tez yazımı aşamasında bir destek alıyorsunuz ve bunun karşılığında belirli bir miktar para ödüyorsunuz. Dahası, lisans veya lisansüstü programınızdan mezun olmanız yazılacak teze bağlı kalmış durumda.

Diğer yandan, süre kısıtlamanız da bulunuyor. Tezinizi teslim etmek için belirli yasal süreleri aşmamanız gerekiyor çünkü. Bütün bunları alt alta koyduğunuz zaman yazım konusunda hizmet alacağınız kuruma güvenmekte tereddüt edebilirsiniz.

Fakat bu noktada, yalnız olmadığınızı farkına varmalısınız. Tezini, tez merkezi aracılığı ile hazırlayan ve böylece mezun olan birçok kişinin olduğunu unutmayınız. Size düşen öncelikle tez danışmanlık hizmeti veren kurumları çok iyi araştırmak. Bundan sonra da süreci büyük bir titizlikle takip etmeniz ve tez danışmanınız ile sürekli irtibat halinde kalmanız gerekiyor.

Yayınlayan

muhterem Akyaz

Türkiye’deki ve Dünyadaki bütün öğrencilere hizmet vermek amacıyla 2012 yılında Platon Tez Hazırlama Merkezi'ni kurdum. Küçük ama etkili değişiklikler yaparak en iyiye ulaşmayı hedefliyorum.

Bir Cevap Yazın